.

.
özlediğin, gidip göremediğindir;
ama, gidip görmek istediğin
özlem, gidip görememendir;
ama gidip görmek istemen
özlediğin, gidip görmek istediğin
ama gidip göremediğin
özlem, gidip görmek istemen
ama, gidememen, görememen; gene de, istemen

Oruç Aruoba

CASTRO / CHİLOE/ŞİLİ

Castro, Chiloe adasının büyük şehirlerinden biri.Chiloe adası oldukça büyük bir ada. Üzerinde bir kaç yerleşim yeri ve etrafında çok sayıda küçük ada var.Bu adalar birbirine kara yoluyla bağlanıyor.Castro,ahşap kiliseleri ile ünlü.























İki kulesi olan kilisenin dışı kadar içi de çok etkileyici.Her şey ahşaptan yapılmış. Kolonlar, tavanlar...Müthiş bir işçilik.Daha önce Avrupa'da gördüğüm kiliseler kadar süslü değil ama çok etkileyici. Bu ağacın sıcaklığı olsa gerek. Bir başka not burada evlerin tavanları ve duvarları ahşap. Tek bir yerde soba yanmasına rağmen odalar soğuk değil.

Bu kiliseleri,yerli ve Avrupadan gelenler birlikte oluşturmuşlar.Chiloe adasının ziyaret edilmesinin nedeni çoğu zaman bu kiliseler.
























Chionchi adasındaki kilise.1700'lerde inşa edilmiş.



Castro'nun renkli evlerine gelince. Oyuncak gibi olduklarını söylemek fazla olmaz.Okyanus kıyısında olanlar yüksek ayaklar üzerine oturtulmuş. Hayatımda hiç görmediğim bir gelgit olayına tanık oldum.Sabah suyun içindeki evler öğleden sonra karadaydı. Sabah yüzen kayıklar da öğleden sonra karaya oturmuştu.İlk defa gördüğüm için beni heyecanlandırdı.

























































Adanın cazibesinin bir başka nedeni deniz ürünleri.Fiyatlar, Türkiye fiyatları gibi.Arjantin'den pahalı. Yaklaşık 10 dolara balık, salata bir bira ya da bir kadeh şarap içmek mümkün.























Adadaki hediyelik eşya dükkanlarına göz attığımda doğruyu söylemek gerekirse aklımın kaldığı bir şey olmadı. Amasra tarzı hediyelik eşya dükkanları. Hasır sepetler,hasırdan yapılmış kuşlar, hayalet ve cadı hikayeleri ile ünlenmiş bu adada cadı süpürgeleri,tahta yakılarak yapılmış dekoratif eşyalar, hediyelik eşya olarak satılıyor.Görmek sevimliydi.















Meşhur cadı süpürgeleri. Kim alır ki!Adanın yerlisi almayacağına göre...
Taşımak için de büyük görünüyorlar:))




Nisan 2009

Hiç yorum yok: